Zártkör blog

Utak a barokk emlékek mentén

Európában már több mint 100 tematikus út van, s ebből 21 elnyerte az Európa Tanács hivatalos útvonala címet. Magyarországon 6 városban már megrendezték a barokk útvonalak kiépítésével kapcsolatos rendezvényt, s Eger lesz az utolsó állomás. A nemzetközi piacon a tematikus idegenforgalmi csomagok az eladhatóbbak, ezért fontos, hogy a barokk utak mellett a történelmi kisvárosaink látnivalóit is kínáljuk egy-egy régiós csomagban.

A hét kiválasztott magyarországi barokk útvonal egyikének központja Keszthely, s ennek jegyében rendezték meg a háromnapos "A barokk korszak az ezeréves magyar állam történetében" című programot. Ennek kapcsán indult el a térségben annak a továbbgondolása, hogy a számtalan kínálati elemet egy-egy csomagban kínálják az abban résztvevők az európai idegenforgalmi piacokon.

Az Európa Tanács 1987-ben hirdette meg az Európai Kulturális Utak programját, felhívandó mindannyiunk figyelmét a földrész kulturális örökségének egységes egészére. Mint Tóth Istvánné, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége rendezvényirodájának igazgatója elmondta, Európában már mintegy 100 tematikus útvonal van, ebből 21 elnyerte az Európa Tanács hivatalos útvonala címet. A magyar barokk útjának létrehozását a MTESZ kezdeményezte 1998-ban, s ezt követőn készült el az a projekt, amely egy másfél éves rendezvénysorozat megvalósítását tűzte ki céljául. A sorozat eddigi állomásai Vác, Székesfehérvár, Kolozsvár, Győr, Kecskemét, Keszthely voltak. Ezt követőn folytatódik Egerben, majd Budapesten a program, s az utóbbi lesz a záró rendezvény. A program, amelynek egyik legfőbb támogatója az Európa Tanács, több részből tevődik össze, a legfontosabb a konferencia, amely két részből áll. Az egyik, a barokk kori művészet természettudományos és technikai ismeretanyagát áttekintő előadások a felvilágosodás, valamint az ipari forradalomba vezető fejlődés szakaszainak tükrében. A második rész a kulturális turizmusról szól, s azt mutatja be, hogyan lehet a gazdag történeti, építészeti, művészeti örökségünket kulturturisztikai termékké alakítani.

Ezzel kapcsolatban előadások hangzottak el az európai kulturális utak jelentőségéről, a Balaton környéki barokk emlékekről, Zala megye barokk évszázadáról, a természettudományok, a technika és a közlekedés barokk kori történetéről, s a kulturális turizmus jelentőségéről. A rendezvény zárónapja az utazásé volt, a barokk barangolás Keszthelytől, Balatonszentgyörgyön, Nagykanizsán, Letenyén, Csáktornyán át egészen Varazsdig vezetett, bemutatva a szakembereknek az egy útvonalra felfűzött történelmi kisvárosok kínálatát.

A rendezvény kapcsán számos idegenforgalommal foglalkozó szakember sürgette, hogy egy-egy régió, vagy kisrégió idegenforgalmi kínálata egészüljön ki a történelmi kisvárosaink adottságait, lehetőségeit is bemutató programmal. A zalacsányi kastélyban megtartott "Találjuk meg az idegenforgalmi termékeket" című párbeszédre a Kereskedelmi és Iparkamara a megye vendéglátással, idegenforgalommal foglalkozó vállalkozóit és szakembereit hívta, hogy közösen találják meg azokat a lehetőségeket, amelyekkel a háttértelepüléseket is be lehet vonni a turisztikai kínálat körébe. Egy olyan fórumot kívánnak létrehozni, amely a zalai adottságokat, a zalai idegenforgalmi termékeket köti egy, vagy ágazatonként több nagy csokorba - falusi turizmus, borutak, termál- és gyógyfürdők, gasztronómia, vendéglátás, lovas turizmus, kultúrtörténet, hagyományok, művészeti értékeink stb. - s így konkrét kínálati csomagokkal kíván kilépni az idegenforgalmi piacra. Horváth Tihamér, a megyei kamara alelnöke hangsúlyozta, hogy az érdekérvényesítésben, a gazdaságszervezésben kívánják erősíteni a kamara szerepét, s mivel a turizmus - amely a legerősebb kiugrási pontja a megyének - mint ipar, rendelkezik olyan tartalékokkal, amelyet a benne dolgozó szereplők összefogásával, a kínálati körök összehangolásával tovább lehet erősíteni. A külföldi partnerek már sokszor megfogalmazták, hogy a magyar kínálat elaprózódik, számtalan jó, és eladható program van, csak mindez csokorba kötve, turisztikai csomagként vonzaná igazán a külföldieket.

A rendkívül gazdag kínálatunkat csupán esztétikusan kell becsomagolni, ha ez jelentheti a sikert.

grossir des cuisses
npp
npp
npp
ciclo deca e dura link building package oxandrolona pre?o
npp
clenbuterol for sale uk megagear dianabol uk test 400 best place to buy steroids uk clenbuterol anavar equipoise steroid anavar anabolisant buy test 400 uk buy anavar uk dianabol uk naps 50 naps 50 dianabol uk megagear dianabol uk naps 50 buy anavar uk clenbuterol anabolisant dianabol uk buy kevlar anavar dianabol uk clenbuterol buy anavar uk naps 50 naps 50 buy test 400 uk injection steroide best place to buy steroids uk equipoise steroid anavar deca durabolin naps 50 sustanon naps 50 equipoise steroid anavar sustanon megagear naps 50 anavar injection steroide clenbuterol naps 50 equipoise steroid dianabol uk pct steroids equipoise steroid danabol naps 50 naps 50 pct steroids naps 50 anabolisant dianabol uk
stat