Zártkör blog

Hogy élhetünk örökké?

Az örök élet titkait kutatjuk Bryan Appleyard How to Live Forever or Die Trying és Marcus Chown The Never-Ending Days of Being Dead című könyve segítségével.

Körülöttünk mindenhol néma katasztrófa dúl. Naponta százezrek halnak meg egy egyébként talán gyógyítható betegségben. Ha csak egy közönséges kórról lenne szó, nevezhetnénk akár járványnak, dögvésznek is, s ekkor persze azonnal elkészülnének a közegészségügyi tervek a járvány elkerülésére. Ha ez így van, akkor vajon miért nem vetjük be erőforrásainkat a titokzatos kór ellenszerének megtalálására? Azért, mert ez nem más, mint az öregkor.

Bővebben: Hogy élhetünk örökké?

Távolságtartás

Amikor bajban vagyunk, sokszor úgy érezzük, mindenki eltávolodott tőlünk. Még a hívő lélek is feljajdul, akár a zsoltáros: talán az ég is elfordult tőle?

Bizony, a gyenge jellemű, felületesen érző ember sokszor menekül onnan, ahol segíteni kellene. Ha valakiről úgy beszélnek, hogy nagyon távolságtartó, legtöbbször a rideg kapcsolatteremtő, gőgös vagy merev, csak a kötelező információcserére szorítkozó ember képzete jelenik meg tudatunkban. A „kérem a következőt!” vagy akár „a következő!” vakkantással fogadó bürokrata hivatalnok, a fáradt, kiégett „esztékás” asszisztens…

Bővebben: Távolságtartás

A fallabda

A fallabda - ez az egykor börtönsportként indult, a rabok szórakoztatását szolgáló passzió játék- remek erőnlétet, fittséget és kikapcsolódást biztosít mindazoknak, akik ebbe -a ma már olcsónak épp nem mondható-sportba szeretnek bele. A ma is érvényben lévő szabályok rendszerét a '60-as években alakították ki, de angolszász területén 150 éve vannak hódolói a sportnak. Hazánkban a fallabda, angol nevén a squash, épp az idén 10 éves. Sok híres játékos a húszas éveiben, mint labdaszedő kezdte pályafutását, így tehát bárki sokra viheti.

Bővebben: A fallabda

stat