Zártkör blog

Fizetős lesz Vas megye is

2017. január 1-től bevezetésre kerül a Vas megyei matrica is a személygépjárművek részére. Ennek oka, hogy január 1-től fizetőssé válik a M85-ös és az M86-os autópálya szakaszok is, ez főképp a Győrből Szombathelyre utazókat érinti majd. Aki több alkalommal utazik egy évben ezen a szakaszon, annak célszerű előre megváltani a Vas megyei matricát, mivel lényegesen kedvezőbben jön ki anyagilag, mintha 10 napos vagy havi matricákat vásárolni.

 

A személyautósok jellemzően 2-3 megyei autópálya matrica megváltását tervezik meg egész évre, mivel általában ennyi megyét használnak rendszeresen az autózásuk során. Az éves autópálya matrica vásárlásával 2017. évre országosan az összes autópályát igénybe lehet venni korlátozás nélkül. 1 hetes matricával 10 napig, havi matricával 30 napig lehet autózni, szintén az összes fizetős szakaszon.

A 2016-ban megvásárolt éves és megyei matricák 2017. január 31-ig érvényesek. Az 2017-ben megvásárolt éves országos és megyei autópálya matricák 2018. január 31-ig lesznek érvényesek. Az autópálya matricák megvásárlására online, benzinkúton vagy SMS-ben is van lehetősége az autósoknak.

 

 

hgh
decaland androgenon ciclo deca e dura
npp
stat