Zártkör blog

Mavin Khoo, a Holdbirtokos

Világegyetemből és földgolyóbisból mindig is egy volt, még akkor is, ha az utóbbin régiónként különböző kultúrák fejlődtek ki. A Holdistent az indiaiak Csandrának, a görögök Szelénének, a rómaiak pedig Lunának hívták, de ha felnéztek az égre, mindannyian nagyjából ugyanazt látták és érezték. Az emberek földrészenként, országonként, tartományonként máshogyan énekeltek és táncoltak, másmilyen ruhát hordtak, de a gondjaik nagyon hasonlók voltak.

Amikor globalizációról beszélünk, korrektebb lenne a visszaglobalizálódás felfedezésének folyamatát emlegetni. Ugyanis régóta nincs semmi új a Hold alatt. Aki attól fél, hogy a globalizáció elnyomja a régiók kultúráját, annak meg kellene néznie a Mavin Khoo Dance együttes Chandra / Luna – avagy a Hold fázisai című háromfelvonásos táncestjét. Az együttesvezető Mavin Khoo malajziai születésű, Londonban élő táncos-koreográfus, gyerekkorában indiai táncot tanult, majd klasszikus balettet és kortárs stílust Londonban és New Yorkban. Az est felvonásainak mindegyikét rövid, Debussy- és Satie-tételekre koreografált közjáték vezeti be, amelyeket puritán rokokó jelmezbe öltözött táncosok adnak elő. Mozgásukban XVII. századi európai társastáncok motívumai, klasszikusbalett-elemek, valamint mudrák, jelentéssel bíró indiai kézfejgesztusok keverednek. Az első felvonásban egy tipikus angol, teatralitást nélkülöző mozgáscentrikus kortárs darab, az Imperial Borders látható, a másodikban Mavin Khoo Chandra címmel ősi indiai táncot mutat be, a  harmadik egyfelvonásos pedig a fiatal együttesvezető koreográfiája, az Intoxicant Soma, amelyben klasszikus balett, kortárs tánc és távol-keleti táncstílusok elegyednek magától értetődő simulékonysággal. Egy estén ennyi, térben és időben ilyen távoli, de békésen egymás mellett élő, sőt szervesen egyesülő reminiszcenciával még sohasem találkoztam. A Chandra / Luna a kulturális globalizáció új minősége. Nem tömegfogyasztásra szánt silány termék, hanem a különböző kultúrák lényegi vonásait ötvöző, elmélyült közös alkotás.

A négy koreográfus készítette est darabjaiban és közjátékaiban a Hold az eszmei főszereplő. A változó, félelmetes és igéző Holdistenhez fűződő viszony az emberiség örök összetartozását, közös félelmeit és örömeit szimbolizálja. Ugyanezt teszi a másfél éve alakult fiatal nemzetközi együttes elhivatott működése. Megjósolható, hogy Mavin Khooról még hallani fogunk. Mert különös jelenség: modern sztártípus és ősi titkok tudója. A Holdisten tenyerén ülő (lélek)gazdag Holdbirtokos.

gym
npp
ciclo 6 propionato de testosterona pre?o androgenon boldenona pre?o
npp
androgenon cut stack
bodybuilder training program tiger steroids bodybuilding plan
clenbuterol buy anavar uk pct steroids
npp
anavar turinabol uk dianabol uk turinabol uk boldenone anabolisant clenbuterol anavar megagear equipoise steroid buy anavar uk best place to buy steroids uk megagear pct steroids equipoise steroid naps 50 buy anavar uk boldenone anabolisant clenbuterol turinabol uk steroide france pct steroids megagear buy test 400 uk megagear best place to buy steroids uk naps 50 steroids uk online clenbuterol megagear megagear equipoise steroid anavar danabol anabolisant injection steroide equipoise steroid turinabol uk dianabol uk anavar danabol best place to buy steroids uk dianabol uk megagear balkan pharmaceuticals equipoise steroid
stat