Zártkör blog

Mai oltárképek elmélkedésre

Különös vállalkozás (sőt: vállalás), ha egy ízig-vérig mai festő ma, a második és a harmadik évezred fordulóján oltárképeket fest. Márpedig a Sopronban élő Kovács-Gombos Gábor saját műfaji meghatározása szerint azokat, oltárképeket fest. Persze nem a hagyományos értelemben véve, hanem inkább szellemükben, gondolati-érzelmi hátterükben (vagy hogy a főleg a megfoghatatlan fényeket megragadó képekhez egy jobban illő szót mondjunk: holdudvarukban) olyan képeket, mint az egykori "igazi" oltárképek. Magunkba fordulásra, elelmélkedésre, megtisztulásra alkalmasakat.

Ezek a képek több kiállítást megjártak már - melyek közül a legizgalmasabb talán a pannonhalmi apátságban rendezett bemutató volt -, és most elérkeztek Budapestre is: TÉR Galéria rendezésében a Park Hotel Flamenco galériájában Martos Gábor irodalomtörténész nyitotta meg Kovács-Gombos Gábor Oltárképek című kiállítását.

A megnyitón fuvolán a művész fia, Kovács-Gombos Dávid működött közre, akinek egyébként ugyanakkor a szálloda egyik különtermében szintén kamara-kiállítása nyílik.

hgh
cut stack cut stack ciclo 6 ciclo deca e dura
stat