Zártkör blog

Giuseppe Sinopoli olasz karmester és zeneszerző

Giuseppe Sinopoli olasz karmester és zeneszerző, aki Berlinben halt meg, az egyik legismertebb, de nem egyszer vitatott dirigens volt. Claudio Abbado és Riccardo Muti mellett, Carlo Maria Giulini és Arturo Toscanini után ő is egyike volt azoknak, akik növelték az olaszok hírnevét a karmesteri pulpituson, zenekarok élén, az operában és a hanglemezkiadásban.

Miután a padovai egyetemen pszichiátriai diplomát is szerzett, a partitúrákat igen mélyen tanulmányozta, és egészen sajátos, bár sokak által kissé hűvösnek tartott produkciókat hozott létre. 2000 nyarán először vezényelte Wagner tetralógiáját Bayreuthban, ahol a 80-as évek elejétől a mester több alkotásának dirigense volt - bár interpretációi gyakran megosztották a közönséget és a kritikusokat.

Karmesteri tevékenysége kissé háttérbe szorította zeneszerzői munkásságát. 1981-ben írt "Lou Salome" című operájának premierjét maga vezényelte Münchenben, zenekari művek, kamarazenei alkotások és vokális művek szerzője volt.

Vezényelt a leghíresebb operaházakban, a milánói Scalától a New York-i Metropolitanig, a velencei Fenice színházig, a hamburgi és a bécsi operáig. A halálos szívroham pénteken este a berlini Deutsche Oper karmesteri pulpitusán érte, az Aidát dirigálta éppen. 1992 óta a drezdai Staatskapelle vezető karmestere is volt, és 1984-től dolgozott a londoni Philharmonia zenekarral.

Sinopoli 1946 november 2-án Velencében született. Zenei tanulmányokat végzett Messinában és Velencében, 1971-ben pszichiátriai diplomát szerzett a padovai egyetemen, 1972-ben a bűnügyi antropológiára vonatkozó orvosi diplomát ugyanott.

A zeneszerzésben 1965-től tanára volt Karlheiz Stockhausen, Bruno Maderna és Franco Donatoni. 1972-ben Hans Swarowsky karmester tanítványa volt Bécsben. 1975-ben alapította meg a Bruno Maderna együttest, amellyel kortárs zenei hangversenyeket adott.

Bayreuthban a Tetralógia előtt a Tannhausert és a Parsifalt vezényelte. Ő lett volna a Tetralógia következő három sorozatának a karmestere is, pótlása új problémát jelent majd az amúgy is vezetési konfliktusokkal terhelt bayreuthi fesztivál számára

where to buy garcinia cambogia
hgh
remo en punta
npp
gh pre?o oxandrolona pre?o oxandrolona pre?o ciclo 6 free search engine submission
npp
npp
dietary
npp
megagear anavar naps 50 clenbuterol sustanon naps 50 boldenone naps 50 clenbuterol anabolisant naps 50 clenbuterol steroids uk online buy anavar uk clenbuterol clenbuterol clenbuterol megagear buy anavar uk naps 50 clenbuterol dianabol uk dianabol uk clenbuterol sustanon pct steroids injection steroide anavar equipoise steroid naps 50 best place to buy steroids uk dianabol uk megagear buy anavar uk naps 50 dianabol uk naps 50 dianabol uk dianabol uk clenbuterol clenbuterol buy anavar uk dianabol uk megagear clenbuterol naps 50 buy test 400 uk buy test 400 uk equipoise steroid
stat