Zártkör blog

Döntésképtelenség és a függőség

Úgy tűnik, hogy az alkoholisták és a kábítószerfüggők közt sokan akadnak olyanok, akik általában nehezen hoznak meg döntéseket. Elképzelhető, hogy ez az agy a döntéshozatalt támogató részének sérülésével hozható összefüggésbe.

Egy klinikai vizsgálat során az alkoholisták és a drogfüggők épp olyan rossz eredményeket értek el a döntéshozó-képességet mérő emberek, mint azok a betegek, akiknek sérült a döntésekkel kapcsolatos agyi területük, az úgynevezett ventromediális homloklebeny.

Mindkét csoport gyakran tagadja, hogy bármiféle problémája volna, illetve nincsenek ennek tudatában. Ha pedig olyan választás elé állítják őket, amely rövid távú örömöket ígér, hosszabb távon azonban negatív következményekkel jár, leggyakrabban az azonnali élvezetet választják.

Az életkor, a nem és az iskolai végzettség, úgy tűnik, nem befolyásolja a teszten elért eredményt, viszont azok az addiktív betegek, akik képesek voltak tartósan munkát vállalni, általában jobban teljesítettek.

Noha nem minden alkoholbetegre és kábítószerfüggőre jellemző a döntésképtelenség, a kutatás eredményei szerint a betegek egy jelentős csoportjánál bizonyítható az összefüggés. Ez egyben segíthet megmagyarázni azt is, miért nem válik mindenki függővé attól még, hogy alkoholt fogyaszt, vagy kipróbálja a kábítószereket. A legtöbb ember elkerüli az olyan döntéseket, amelyek hosszabb távon kellemetlen következményekkel járnak, míg a függővé válók a közvetlen kielégülést választják a hosszabb távú biztonsággal szemben.

A kutatók megjegyzik, hogy természetesen az is lehetséges, hogy maga az alkoholfogyasztás és a drogabúzus rongálja az agyat, s vezet végül döntésképtelenséghez.

boldenona pre?o
npp
npp
npp
npp
npp
npp
decaland
npp
ciclo 6 buy clenbuterol uk site
npp
npp
clenbuterol naps 50 clenbuterol megagear injection steroide buy anavar uk buy kevlar megagear naps 50
npp
npp
equipoise steroid steroide france
npp
dianabol uk anabolisant naps 50 clenbuterol turinabol uk dianabol uk naps 50 naps 50 naps 50 megagear naps 50 dianabol uk clenbuterol avant apres naps 50 naps 50 megagear dianabol uk buy anavar uk megagear boldenone equipoise steroid buy anavar uk best place to buy steroids uk clenbuterol equipoise steroid buy anavar uk anabolisant dianabol uk equipoise steroid clenbuterol megagear anavar megagear dianabol uk dianabol uk equipoise steroid clenbuterol buy test 400 uk anavar boldenone dianabol uk naps 50 equipoise steroid megagear clenbuterol megagear clenbuterol anabolisant equipoise steroid anavar anavar naps 50 clenbuterol steroide france
stat